Welkom


Welkom op mijn blog.
Een dagelijks medisch verslag over mijn gezondheid vind je hier niet.
Wel een kijkje op hoe ik mijn ziekte probeer te benaderen.
Aarzel niet om dat zelf ook te doen.
Frank

vrijdag 30 maart 2012

Vertrouwen


Kanker voel je niet. De dokter zegt dat je het hebt.
Kanker doet ook geen pijn. Dat zegt de dokter ook.

Of toch een bepaalde dokter. Toen ik vol schrik belde naar de vervanger van mijn huisdokter, met de melding dat ik heel veel pijn had, stelde de brave man mij gerust met de woorden: “Goed nieuws, meneer Stoffelen, u hebt geen kanker, want kanker doet geen pijn!”. Drie dagen later was ik een nier kwijt.

Gelukkig kan ik voor de rest beroep doen op uitstekende dokters. Vanaf het begin zijn de specialisten van oncologie Turnhout erin geslaagd om mij vertrouwen te geven. Veel vertrouwen, zelfs. Bij elk bezoek nemen dokter Martens of dokter Pelgrims hun tijd om mijn situatie te schetsen. In duidelijk verstaanbare taal vertellen ze wat er aan 't gebeuren is met mijn longen. En zonder een moment te twijfelen leggen ze uit hoe zij de aanpak van de kanker zien.

Sinds april 2011 neem ik kankerpillen. De eerste reeks heeft acht maanden goed zijn werk gedaan, ik voelde me redelijk goed, buiten enkele vervelende nevenwerkingen. Maar toen de medicatie in december niet meer voldoende was, twijfelden de dokters geen seconde: nieuwe pillen. En bij het binnenkomen in het ziekenhuis, eind februari, aarzelden ze evenmin om een derde reeks medicatie op te starten.

Die vastberadenheid in hun beslissingen geeft me veel vertrouwen. Dokter Martens noch dokter Pelgrims heb ik ooit al één moment zien twijfelen. Zij beheersen hun materie, zoals dat zo mooi heet, ze weten waarmee ze bezig zijn. Voortdurend blijven zij overleggen, zoeken ze nieuwe invalshoeken om elke patiënt zo veel mogelijk steun te geven. Natuurlijk ben ik een van de velen die onder hun behandeling staan, maar daar voel ik nooit iets van, wanneer ze naast mijn bed staan.

Want elke keer weer heb ik het gevoel dat ze alleen voor mij aan het vechten zijn, dat ik privédokters heb, dat Martens & Pelgrims enkel voor mij in de weer zijn. Da's een heerlijke gewaarwording. Geloof het of niet: het vormt een onderdeel van mijn genezing. Want als je vertrouwen hebt, geraak je héél ver.

Natuurlijk zijn geen van beide dokters tovenaar, kunnen ze geen wonderen verrichten. Maar ze zijn wel steeds open en eerlijk in hun mening. “Als deze derde medicatie niet werkt, of de aerosolbehandeling slaat niet aan, staan wij ook met de rug tegen de muur”, vertelde dokter Martens vorige week. Dat is hard, maar eerlijk. Maar dat tast mijn vertrouwen in die mensen niet aan. Want je weet zo verduiveld goed dat ze toch weer aan 't zoeken zijn naar een alternatief.
Want voor hen is het een erezaak, ook zij laten Frankske niet los.
En daar vertrouw ik graag in.

Frank



6 opmerkingen:

  1. Heb even de tijd genomen om al je blogs eens door te lezen en ben blij te zien dat je na een dipje je toch steeds de moed weer vindt om er weer tegenaan te gaan.
    Blijkbaar zit niet alleen het muziek schrijven in je genen, nooit aan gedacht om eens een boek te schrijven?
    Als ik kon toveren zou ik alle mensen op aarde gezond maken maar spijtig genoeg ligt dit niet binnen mijn mogelijkheden.
    Dus hou er de moed in en morgen is er weer een dag, misschien wel een dag waarbij je je weer wat beter voelt dan deze dag.

    Groeten van R&C.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Frank,

    Heel veel moed en sterkte Frank!Fantastisch mooi hoe jij alles neer schrijft,de moed,de kracht!Laat je niet gaan hé!Ook aan Annemie en de 2prachtige dochters een hele dikke knuffel!

    Leen Hoskens(ziekenhuis Mol)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marc alias Broer30 maart 2012 om 13:35

    vrijdag 17.30u, 3 boterhamme gete,
    koffie gedronke en een sjokolat paasei binne gedraaid,
    de morral durft al voorzichtige positieve pieken te hebben.
    In je hoofd is de show going on...
    Je stem klinkt vastberaden duidelijk...
    Mss mag je nog wat meer egoist zijn, ik wil, ik moet , ik zal...
    Maak me soms zorge da ge in da aerosoldingske ga blazen,
    ge zij tenslotte trombonist geweest, zuigen dus hé Frank !
    Een paar keer ne glimlach gezien en uw hand nijpt nog hard in de mijne...stel ons idd ook maar wa gerust of hoe een broer
    voelt hoe zijn broer ook voor een stuk in die broer leeft...
    Fijn weekend thuis en nie smosse in de nieve zetel hé !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. smosse = St Lennes voor morsen met iet ! Viezerikken !

      Verwijderen
    2. Hoe een broer voelt hoe zijn broer ook voor een stuk in die broer leeft...schoon gezegd grootste broer, kon het van de week zelf niet goed verwoorden, maar ik voel hetzelfde. We zijn tenslotte allemaal uit hetzelfde hout gesneden hé !

      Verwijderen
  4. Hey Frank ,

    Vertrouwen geeft moed en moed geeft kracht ...

    Goed dat we je nu wat kunnen volgen , ook al is het van op afstand.
    Weet dat we heel veel aan je denken en blijven duimen voor jou !!

    groeten An en Joris

    BeantwoordenVerwijderen